Gelora Pramuka Eratkaken Deduluran

nurul roudhoh   |   Metro Cilegon  |   Kamis, 12 September 2019 - 11:52:02 WIB   |  dibaca: 24 kali
Gelora Pramuka Eratkaken Deduluran

UNJUK KEBOLEHAN : Salah sios peserte nampilaken kebolehane lomba ngadu yel-yel, Rabu (11/9).

CILEGON, BANTEN RAYA - Dinas Pendidikan (Dindik) Kota Cilegon ngegelar acare Gerakan Lomba Pramuka (Gelora) tingkat Sekolah Menegah Pertama (SMP) di Kota Cilegon, Rebu (11/9) ning Halaman Yayasan Pendidikan Daarul Ishlah, Kelurahan Panggungrawi, Kecamatan Jombang. Acare niku diwentenaken kangge mempererat deduluran sedanten penggalang sing wenten ning SMP.

Kepala Bidang SMP Dindik Kota Cilegon, Suhendi nyampekaken, wenten 26 penggalang SMP se-Kota Cilegon atenapi kirang lebih 400 siswa sing milet kegiatan. Acara niku diharapaken bangkit mempererat deduluran sedanten, baik guru, pembina pramuka lan penggalang pramukane."Niki pertami diwentenaken. SMP swasta lan negeri milet serte lombane," ucape ning Banten Raya, wingi.

Selian deduluran, Suhedi ngejelasaken, peserte acara niku dituntut munculaken kreatifitas saat lombe. Sebab, limang jenis lomba sing wenten niku menuntut ketangkasan, fokus lan kreatifitas. Malah, butuh kekompakan lan latihan sing rutin lamun ayun tampil bagus.

Sementare limang lombe niku, antrarane ngadu yel-yel, pionering tema Umah Gadang, koloni tongkat, morse lan tari semafor ."Mandiri lan kreatif niku diajaraken ning pramuka. Tapi boten cekap niku saos. Sebab, sing arane lombe tetep ngilari sing lewih bagus," capene.

Seuhendi majarkaken, wentene lombe niku ugah kangge ningkataken patrotisme lan nasionalisme para siswa. Sebab, engdalem pelajaran pramuka niku wenten dasa dharma.“Niki galah kangge penanaman nilai patriotis lan nasinalisme tumbuh terus ning siswa,” imbuhe.

Sementare niku, Kepala SMP YP Daarul Ishlah, Linda Lestari ngucapaken, ning arepe lomba semacem niki kedah terus diwentenaken. Malahan kedah dikembangaken lan ditambah jenis lombane, sehingge hasil latihan siswa pramuka bangkit keukur."Kompetisi niki bangkit ngukur berhasil botene program ekstrakurikuler, sehingge ukurane niku prastasi. Lamun latihan rutin yakin tampile bagus," ungkape. (uri)

Profil nurul roudhoh

nurul roudhoh

Iklan Tengah Detail Berita 568x120px

Komentar Facebook