Ulama lan Umaro Jalin Silaturahmi

nurul roudhoh   |   Metro Cilegon  |   Kamis, 10 Oktober 2019 - 11:07:10 WIB   |  dibaca: 36 kali
Ulama lan Umaro Jalin Silaturahmi

PENGAJIAN : Walikota Cilegon, Edi Ariadi bersama Ketua MUI Provinsi Banten, Am Romly lan Forkopimda waktos ngehadiri pengajian, Rebo (9/10).

CILEGON, BANTEN RAYA – Pemerintah Kota Cilegon maring Majelis Ulama Indonesia (MUI) Kota Cilegon lan MUI Provinsi Banten ngewentenakan pengajian ulama lan umaro ning Islamic Center Cilegon, Rebo (9/10). Wentene pengajian niku kangge ngerataken hubungan Pemkot Cilegon sereng ulama lan umaro sing wenten ning Kota Cilegon lan Provinsi Banten.

Hadir ing dalem pengajian niku, Walikota Cilegon, Edi Ariadi, Ketua DPRD Kota Cilegon, Endang Effendi, unsur Forum Kominikasi Pempinan Daerah (Forkopimda) Kota Cilegon, Ketua Umum MUI Banten, AM Romly, Ketua MUI Kota Cilegon, Sayuti Ali, Para Ketua MUI se-Provinsi Banten, Pejabat Eselon II, III dan IV di lingkungan Pemerintah Kota Cilegon, serte para alim ulama dan tokoh masyarakat.

Edi ing dalem sambutane nyatakaken, kegitaan pengajian ulama lan umaro sampun dilaksanakaken sejak 2011. Sebab, sereng pengajian niki ayun ngerawat ukhuwah Islamiah lan bangkit sareng-sareng ngewujudaken sinergitas antara pemkot lan ulama. "Niki ngejadikaken masyarakat sing aman, damai, makmur lahir batin dunie lan ahirat,” cepene, weingi.

Selain niku, Edi ngejelasaken, ulama niku merupakan pewaris para nabi lan rosul. Ulama ugah dados pihak seng bertanggungjawab kangge nyosialisasikaken soal nilai-nilai kemanusiaan, transformasi sosial sing berkeadilan. “Ulama diharapaken bangkit berperan aktif lan ngilari alternatif baru kangge mecahaken permasalahan keumatan. Diharapkaken ugah dados penasehat pemerintah,” ucape.

Sementare niku, Ketua MUI Provinsi Banten, AM Romly nyampekaken, kedekatan lan sinergisitas ulama lan pemerintah kedah terus dijage, sehingge wenteni pengajian niki diharapkaken bangkit terus ngejage silaturahmi pemerintah lan ulama. Ulama ugah bangkit terus nyampekaken masukan kangge pemerintah, utamane soal masalah perekenomian lan sosial, dipune  bangkit wenten ide lan solusi sing ditawaraken.“Kule harep diterusaken pengajian niki. Sebab, ulama lan pemerintah niku kedah saling sinergis,” imbuhnya. (uri)

Profil nurul roudhoh

nurul roudhoh

Iklan Tengah Detail Berita 568x120px

Komentar Facebook